Tûzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a Euroferry Olympia utasszállító hajón Korfu közelében 2022. február 19-én. MTI/EPA/ANA-MPA
Hirdetés

Tűz ütött ki pénteken az olasz zászló alatt közlekedő Euroferry Olympia komphajón, amely a görögországi Igumenicából az olaszországi Brindisibe tartott. A kompon tartózkodó 292 emberből még aznap 280-at ki tudtak menteni, és Korfura szállították őket. Az utas- és személyzeti listán szereplő emberek közül azonban tizenkettőt nem találtak.

A kompra a tűzoltók csak vasárnap reggel tudtak feljutni, de a tüzet egyelőre nem tudták eloltani. A kompot vontatóhajók rögzítették a tengeren, de a hatóságok attól tartanak, hogy ha viharosra fordul az időjárás, akkor az megnehezíti majd az oltást és a mentést.

A tizenkét eltűnt közül szombaton este előkerült egy Litvániában élő, 21 éves fehérorosz férfi, hét bolgárt, három görögöt és egy törököt azonban továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A hatóságok azt remélik, hogy a hajó orrából előkerült fiatal tud valamit a többiek sorsáról.

A tűz oka egyelőre nem ismert.

Korábban írtuk