THE WASHINGTON FREE BACON

George Soros többet költött lobbizásra Donald Trump elnök első hivatali évében, mint bármikor korábban egy év alatt, kezdi cikkét az amerikai portál.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A washingtoni Nyílt Társadalom Politika Központ (Open Society Policy Center) nevű lobbista szervezet tavaly 16,2 millió dollárt költött lobbizásra. 

Ebből az összegből 10,3 millió dollárt a negyedik negyedévben költöttek el, azaz október 1-től december 31-ig. 

Soros az év során fokozta az erőfeszítését, hogy olyan témák ellen tudjon minél jobban fellépni, amelyek a dúsgazdag spekuláns érdekei ellen irányulnak, így a magyarországi NGO-törvény ellen, amely ottani szervezeteit érinti. Ugyanis a Magyar Országgyűlés tavaly júniusban törvényt hagyott jóvá, amely a külföldi támogatású NGO-kat veszi célba azért, mert azok „az ország politikai és gazdasági érdekeit fenyegetik, és beavatkoznak intézményei működésébe”.

A cikk ismerteti, hogy a Soros-féle támogatás része annak a négyéves – úgynevezett ellenállási – stratégiának, amelynek tervét a kaliforniai Carlsbadban rendezett titkos befektetői konferencián készítették elő, több demokrata szenátor és dúsgazdag liberális figura részvételével, és amelyről olvasóinknak annak idején azonnal hírt adtunk: http://www.demokrata.hu/hir/kulfold/sorosek-liberalis-ugyeszeket-akarnak.

Az írás ezután részletesen ismerteti, milyen belpolitikai projekteket igyekezett „nyomni” a dúsgazdag Soros. 

Lovas István