JTA

Wayne LaPierre, az Egyesült Államok egyik legnagyobb lobbiszervezetének, a National Rifle Associationnek (NRA), azaz a fegyverlobbisták csúcsszervezetének ügyvezető alelnöke konzervatív politikusok egy tegnap tartott konferenciáján kijelentette, hogy három liberális filantróp használja fel a pénzét az Egyesült Államok szocialista átvételére. 
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

„Minden olyan esetben, amikor egy nemzet életében ez a politikai betegség kerül hatalomra, annak polgárait elnyomják, szabadságukat elpusztítják és fegyvereiket betiltják vagy elkobozzák” – mondta LaPierre. Márpedig az Egyesült Államokban ez történik és a folyamat mögött olyan emberek állnak, mint George Soros, Michael Bloomberg, Tom Steyer és mások, tette hozzá.

A kijelentést idéző Zsidó Távirati Iroda (Jewish Telegraphic Agency, JTA) megjegyzi, a LaPierre által név szerint említett három személy mindegyike zsidó. 

Soros befektetési alapokkal kereskedik, és a Demokrata Párt politikáját támogatja. Közismert róla,  hogy világszerte, de főleg a volt kommunista országokban a szabadpiacot erőlteti. 

Mihael Bloomberg, New York volt polgármestere és a Bloomberg hírügynökség gazdája, aki az elmúlt években különösen aktívvá vált a fegyvereladások korlátozását sürgető mozgalmakban.

Steyer szintén befektetési alapokkal kereskedik, és több évtizeden át vett részt a Demokrata Párt munkájában. Tavaly mozgalmat indított a Trump elnök elleni vádemelés érdekében, az elnöki posztjáról való eltávolítása céljából. 

LaPierre kijelentette, Saul Alinksy büszke lenne erre a három, fegyvereladást korlátozni akaró aktivistára. A már évekkel ezelőtt elhunyt Alinsky, írja a JTA, „zsidó közösségi munkás” volt és a szociális aktivizmusról szóló radikális könyv szerzője. 

Lovas István