SPUTNIK INTERNATIONAL

Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív

„Több mint 16 000 ember írt alá egy olyan petíciót, amely arra kéri Trump elnököt, hogy fossza meg George Sorost állampolgárságától és távolítsa el az Egyesült Államokból”, kezdődik az összefoglalója a fenti címmel megjelent interjúnak, amelyet a befolyásos moszkvai Stratégiai Tanulmányok Orosz Intézete agytröszt tanácsadója, Igor Psenicsnyikov adott a Sputnik Internationalnek azért, hogy elmagyarázza, mekkora tétről van szó és milyen metafizikai csatározás bontakozik ki.
Több ezren írtak alá egy olyan petíciót, amely a Change.org-on jelent meg arra kérve Donald Trump-ot, hogy tiltsa meg Sorosnak és Nyílt Társadalom alapítványainak tevékenységét az Egyesült Államokban azzal vádolva őt, családját és bizniszeit, hogy amerikai politikusok manipulációjáért és azért dolgozik, hogy terjessze a posztmodern, anti-konzervatív értékeket az országban és az egész világon.

(A Vanessa Feltner aktivista, dalszerző és zongoraművésznő által indított petíciót lásd itt)


A milliárdos, olvasható a petícióban, el akarja pusztítani az Egyesült Államokat, egyebek között kormányok és politikusok felvásárlásával. Psenicsnyikov elmondta, hogy a petícióban leírtak nem csak az Egyesült Államokra vonatkoznak, de más olyan országokra is, amelyek messze határain túl vannak.

Soros, mondta az elemző, először világnézetét a „Tévedhetőség kora” című könyvében fejtette ki. Fő célja, hogy egy olyan világot hozzon létre, ahol nincsenek határok, ahol mindenki egyenlő és szabad, ahol a kisebbségek – elsősorban a szexuális kisebbségek – érdekeit nem csak jogszabályokkal rögzítik, de azok a többség érdekeit is túlhaladóan érvényesek.


A milliárdos, tette hozzá Psenicsnyikov, egy olyan nemi ideológia javaslója, amely „a feminista mozgalom méhében fogant és amely mára a nyugati társadalom szociopolitikai alapjaivá váltak”. Ez az ideológia „a nemi azonosságtól való szabadságot” is jelenti és azt, hogy ezt valaki miként jelenteti meg a világban. Ma a Nyugaton ez tényszerűen „a domináns vallás”, és Soros ennek a vallásnak fanatikus követője.


A tanácsadó elmondja, miként található Soros keze nyoma minden olyan nyugati erőfeszítésen, amely ellenez egy családon túli világot. Beleértve azt az igyekezetét, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ez irányú munkáját befolyásolja úgy, hogy megváltoztassák a WHO nemzetközi betegségosztályozási rendszerét azért, hogy onnan kikerülhessen a transzszexualizmusnak pszichiátriai diagnosztikai szükségessége. 


Soros 2,9 milliárd dollárt költött olyan marginális csoportok „emberi jogainak” védelmére, mint a kábítószerhasználók, a szexmunkások és az LBTM közösségek. További 2,1 milliárd dollárt költött szexoktatási projektekre az óvodáktól a felsőoktatási intézményekig. Idén Soros világszerte ilyen célokra 940,7 millió dollárt akar költeni.


A tanácsadó ezután dicsérettel illeti Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, aki súlyosan elítélte Sorost és alapítványai működését.


Interjúja végén hangsúlyozza: Trump elnök jelenti Soros számára a fő veszélyt, mert az elnök a hagyományos Amerikát képviseli. Hogy ki lesz a harcban a győztes, azt csak az idő tudja megmondani.


(A szemléző, Lovas István megjegyzése: ha a kormány különböző szervei Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi azon kijelentésével szembe menve, hogy ne a globális tőke döntsön a magyar nép helyett, továbbra is Magyarország hazai balliberális ellenségeit támogatják hatalmas pénzekkel – nevezzék az ilyeneket Enyedi Ildikó nagymedve díjasnak, akinek férje egyébként a hazánkat a német lapokban gyalázó Wilhelm Droste, vagy hasonlóaknak –, az Soros és a globális tőke győzelmi esélyeit növeli.)


Lovas István