SPENCER FERNANDO

„Milyen érdekes ’egybeesés’, hogy amint egyre többen fordulnak a globális elitek ellen, az olyan globalisták, mint Soros és Trudeau a közösségi média ’szabályozására’ szólítanak fel”, írja Spencer Fernando kanadai újságíró. 
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Brexit megbuktatására tett igyekezete közepette a globalista milliárdos George Soros a Guardian napilapban sürgette, hogy szabályozzák a közösségi médiát és ehhez igénybe akarja venni az Európa Uniót. 

Soros többek közt ezt írja: “Az internetes monopóliumok nem akarják, és nem is hajlanak arra, hogy a civil társadalmat tevékenységük következményei ellen megvédjék. Ennek következtében nyilvános fenyegetést jelentenek, és a szabályozó hatóságok felelőssége, hogy megvédjék ellenük a társadalmat. Az Egyesült Államokban a hatóságok nem elég erősek ahhoz, hogy felvegyék a harcot a monopóliumok politikai befolyásával szemben. Az EU jobb helyzetben van, mert nincs semmilyen saját óriásplatformja. Az EU-ban máshogyan határozzák meg a monopolisztikus hatalmat, mint az Egyesült Államokban”.

Nézzük, miként történik az Európa Unióban a „társadalom védelme” – írja Fernando. Úgy, hogy a kormányok egyre inkább növelik szabályzó hatalmukat, beleértve a „gyűlöletbeszéd” meghatározásának kiterjesztését és a közösségi médiumokat üzemeltető cégeket kemény büntetésekkel sújtják, ha azok nem távolítják el a „vitatott” vagy „sértő” tartalmat.

De Soros most éppen ettől tart, mint írta a Guardianben: “A világtörténelemben jelenleg létező mozgalom igen fájdalmas. A nyílt társadalmak válságban vannak és felemelkedőben vannak a diktatúrák és maffiaállamok, mint Vlagyimir Putyin Oroszországa. Az Egyesült Államokban Donald Trump elnök ugyan létre szeretné hozni saját maffia-stílusú államát, de nem tudja, mert az alkotmány, más intézmények és a vibráló társadalom nem teszi lehetővé. Nem csak a nyílt társadalom túlélése vált kérdésessé, hanem egész civilizációnk túlélése. Az olyan vezetők felemelkedésének, mint az észak-koreai Kim Dzsong-un és Amerikában Trump, ehhez sok köze van. Mindkettő készen áll arra, hogy nukleáris háborút kockáztasson meg annak érdekében, hogy hatalmon maradjanak. De az alapvető okok még mélyebben nyugszanak. Az emberiség egyre inkább képes arra, hogy saját hasznára fordítsa a természet erőit mind konstruktív, mind destruktív célok érdekében, míg az a képességünk, hogy saját magunkat kormányozzunk, ingadozik és most igen gyenge állapotban van”.

A szerző ezután azt írja, Soros képes egy diktátort és egy demokratikusan megválasztott elnököt egy napon, egyetlen kategóriába gyömöszölve emlegetni. Hozzáteszi, ez elegendő ahhoz, hogy megértsük, milyen az elmeállapota, és azt mutatja, mennyire nem érdekli maga a demokratikus folyamat. 

Soros tart a „populizmustól” – vagyis attól, hogy a szavazók azt kapják, amit akarnak -, és el akarja hallgattatni mindazokat, akik ellenzik a globalista törekvéseket. 

Vagyis valódi félelme az, olvashatjuk a cikkben, hogy a nem szabályozott közösségi médiaplatformokat a polgárok arra használják, hogy eszmecserét folytassanak, kérdőre vonják vezetőiket és meggyengítsék a korrupt, globalista hatalmi struktúrát. 
Soros azt akarja, hogy “mindezt az EU-hoz hasonló, központosított kormányok hatalma alá vonják úgy, hogy a valódi szólásszabadságot és a valódi demokráciát szétzúzzák”.
 
A szerző hangsúlyozza: “végül is tudjuk, hogy a globalisták célja szabadságunk elvétele, és minden vagyon és hatalom központosítása nemzetek fölötti szervezetekben”. 

Hozzáteszi: nem véletlen, hogy mind Soros, mind Justin Trudeau ultraliberális kanadai miniszterelnök egyaránt szorosabb közösségi médiaszabályozást követelnek, és ezért ki kell állnunk a szólásszabadságért. Ugyanis ha a globalisták végtelen erőfeszítése a szabályozások folytonos kiterjesztésére sikerrel jár, akkor szabadságunktól örökké búcsút vehetünk. 

Lovas István