INFO-DIREKT

A cikk összefoglalója:

George Soros az Európába történő tömeges bevándorlás egyik támogatója. Mint ahogyan a puccsok elősegítője is (példa: Ukrajna, 2014). Általánosságban véve a milliárdos a liberális „One World” képviselőjének tekinthető. Terveinek kivitelezői mindenekelőtt az NGO-k. Aktuális példa erre a brit HOPE not Hate platform. Ez a szervezet most mindent megmozgat, hogy a Defend Europe (Védd meg Európát!) identitárius projektet megállítsa.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Defend Europe eddig az európai identitárius mozgalom legnagyobb akciója. Az aktivisták, Európa számos országából, most az olaszországi Cataniában gyülekeznek.  Ott közösen akarnak egy hajóval – amelyet európai adományokból finanszíroznak – kifutni a tengerre. Céljuk az, hogy az NGO-k tevékenységét figyelemmel kísérjék a Földközi-tengeren.

Ennek nem csak azért kell megtörténnie, mert egyes NGO-k abba a gyanúba keveredtek, hogy együttműködnek a csempészekkel. Az identitáriusok azt is meg akarják mutatni, hogy az állítólagos „mentések” hazugságok. Az NGO-k sokkal inkább húzóerőt jelentenek és elsősorban a tömeges bevándorlás elősegítéséről szól a tevékenységük.

A HOPE not Hate eddig hiába próbálta megállítani a Defend Europe-ot. A szervezet honlapján például azzal kérkedtek, hogy heteken át mindent megtettek azért, hogy a Patreon nevű adománygyűjtést az aktivisták számláinak letiltásával megállítsák.

Három aktivistának sikerült is blokkolniuk számláját, így Lauren Southern kanadai újságírónőnek és a Defend Europe két vezető személyiségének, Martin Sellnernek és Patrick Lenartnak. Még azt a híresztelést is terjesztették, hogy a Defend Europe hajója erősen fel van fegyverezve. Ezt Sellner élesen visszautasította. De ennek a következménye az volt, hogy a hajót Egyiptomban igen alaposan átkutatták és a spanyol kormány azt „kalóz” kategóriába sorolta. A hatóságok természetesen semmit nem találtak.

A HOPE not Hate NGO-t elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítvány finanszírozza, illetve alapította 2016-ban. Ez a szervezet igen sok olyan NGO-t támogat, amelyek hazafiak és a tömeges bevándorlás ellen lépnek fel.

Lovas István