A cseh rendőrség szóvivője szerint a balesetben, amelyben a Budapestről Prágába tartó FlixBus cseh közlekedési társaság járművébe hátulról egy másik busz ütközött, az egyik sofőr meghalt, és 76-an megsérültek, közülük 14 ember állapotát súlyosnak minősítették a cseh orvosok.

Hirdetés

Tomás Berának, a FlixBus szóvivője az MTI tudósítójának elmondta, hogy az utasok állampolgárságát nem tartják nyilván. Értesülései szerint magyar nyelvű kommunikációt három utas igényelt. Kettőt közülük a mentők kórházba szállítottak általános kivizsgálásra. Miután egyikük sem volt sérült, elengedték őket. A harmadik magyar nyelvű utas elutasította a kivizsgálást is.

Jan Grolich dél-morvaországi regionális elöljáró a CT24 közszolgálati hírtelevízióban azt mondta: információi szerint az egyik buszban külföldiek, valószínűleg indiaiak is utaztak.

A balesethez 26 mentőautó és négy mentőhelikopter is kiérkezett. Az autópályán több órán keresztül mindkét irányban szünetelt a forgalom.

A rendőrség szerint a baleset okait vizsgálják. „Megbízható és pontos információink a baleset okairól még nincsenek” – nyilatkozott este a televízióban David Chaloupka dél-morvaországi rendőrségi szóvivő. Feltételezésük szerint a balesetben a FlixBusba ütköző autóbusz vezetője halt meg.

Három magyarról tudni, akit érint a csehországi buszbaleset

Jelenleg három magyarról tudni, aki a csehországi buszbalesetben érintett Flixbuson utazott, mindhárman jól vannak – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hétfő este a közösségi oldalán.

Menczer Tamás azt írta, egy férfiről és a fiáról, valamint még egy férfiről van szó.

A prágai magyar nagykövetség kapcsolatban van a cseh hatóságokkal és az utazási társasággal, az érintettek minden segítséget megkapnak – hangsúlyozta az államtitkár.

A baleset a D2-es autópályán, a szlovák-cseh határ és Brünn (Brno) közötti szakasz Brünnbe vezető oldalán történt: a FlixBus cseh közlekedési társaság Budapestről Prágába tartó járművébe hátulról egy másik busz ütközött.

A cseh rendőrség szóvivőjének korábbi közlése szerint a balesetben az egyik sofőr meghalt, 76-an megsérültek, közülük 14 ember állapotát súlyosnak minősítették a cseh orvosok.

Korábban írtuk