A tájékoztatás szerint az orosz erők visszaverték az ukrán hadsereg támadását a luhanszki Cservonaja Dibrova térségében.

Hirdetés

A tárca összesítése szerint az ukrán fél a különböző frontvonalakon 455 katonát vesztett, a legtöbben közülük – 170-en – Cservonaja Dibrova mellett estek el.

Az orosz védelmi minisztérium szerint tüzérségi és légicsapásokkal komoly veszteségeket okoztak Zaporizzsja térségében is az ukrán 33., a 65. és a 118. gépesített dandár élőerőiben és haditechnikájában.

Harci cselekményekről érkeztek jelentések Harkiv, Herszon és Dél-Donyeck térségéből is.

Korábban írtuk

Emellett a tárca közzétett egy videófelvételt az ukrán hadsereg egyik megsemmisített – svéd gyártmányú – CV9040C típusú harckocsijáról. Ez az egyik első megerősítése egy ilyen típusú gyalogsági harcjármű kilövésének a hadszíntéren.

A tárca beszámolt arról is, hogy a nap folyamán 2 HIMARS-rakétát, és az ukrán hadsereg 33 drónját lőtte le az orosz légvédelem, valamint egy MiG-29-es és egy Szu-27-es típusú harci repülőgépet Donyeck, illetve Harkiv térségében.

Alekszej Kulemzin donyecki polgármester beszámolója szerint a Donyeck belvárosát ért ukrán tüzérségi támadásnak hat halálos áldozata van. A mentőszolgálatok korábban sebesültekről jelentettek azzal, hogy egy épület romjai alatt további emberek rekedhettek.

A Donyecki Népköztársaság legfelsőbb bírósága kedden fejenként 26 évi fegyházzal sújtott három ukrán harckocsizót, akik a vádak szerint repeszromboló lövedékekkel nyitottak tüzet Mariupolban lakó- és kormányzati épületekre 2022 márciusában és áprilisában.