Fotó: ShutterStock/Rudi Hulshof, illusztráció
Hirdetés

Michael Grubert, Kleinmachnow polgármester ugyanakkor arról biztosított mindenkit, hogy drónok, helikopterek, hőkamerák bevetésével nagy erőkkel zajlik a vadállat utáni hajsza. Újságírói kérdésre válaszolva ugyanakkor hozzátette, hogy egyelőre, legalábbis az elkövetkezendő egy-két napban nem tartják célravezetőnek csapdák kihelyezését.

Az első bejelentés a vadállatról csütörtökre virradóra érkezett a hatóságokhoz. Egy Kleinmachnowban készült videón fák és az aljnövényzet között lehetett látni a mozgását. A rendőrség első értékelései szerint egy nőstény oroszlánról lehet szó. Grubert hangsúlyozta, hogy hitelesnek minősítették a felvételt, és „valódi vadállatról” van szó.

A rendőrség szemtanúk beszámolóiból arról értesült, hogy a vadállat elejtett egy vaddisznót is, bár nyomokra bukkantak, a tetemet egyelőre nem találták meg.

A polgármester egyben elmondta, hogy a tanítási szünetnek köszönhetően nem kellett aggódniuk a reggeli órákban az iskolákba igyekvő diákok biztonságáért. Az óvodák azonban nyitva tartanak, így az intézményeket felkérték, hogy a gyerekek egyelőre ne hagyják el az épületeket. A lakosokat szintén figyelmeztették, hogy lehetőleg maradjanak otthon, egyelőre ne menjenek sétálni vagy futni a környező erdőségbe.

Korábban írtuk