Május 2. és 5. között egy ideiglenes fotókiállítás volt látogatható az Európai Parlamentben, Elisabeth Ohlson leszbikus fotóművész képeiből.

Hirdetés

Az egyik fotósorozat komoly botrányt váltott ki, mivel Jézus Krisztust ábrázolta bőr BDSM-ruhába öltözött homoszexuális férfiak körében.

A képek készítője úgy nyilatkozott, az alkotás célja az volt, hogy Jézust az LMBTQ-közösség támogatójaként mutassa be – számol be róla a Mandiner.

Miután több kritika is érte a kereszténységet gyalázó fényképet, Ohlson úgy reagált, rengeteg olyan alkotás van, amelyen Jézus heteroszexuális emberekkel szerepel, ezzel szemben ő csupán 12 LMBTQ tematikájú képet készített.

Malin Björk svéd baloldali EP-képviselő a kiállítás megnyitóján azt mondta, a művészet azt mutatja, hogy társadalmaink az elmúlt 25 évben fejlődtek az LMBT-jogok tekintetében. A kiállításon továbbá látható egy keresztre feszített meztelen fekete férfi, valamint egy őt átölelő, szintén meztelen fehér férfi.

Maria Veronica Rossi olasz EP-képviselő indokolatlan provokációnak nevezte a kiállítást. Az Italy24 csatornának nyilatkozva elmondta, egy vallás kihasználása tűrhetetlen tiszteletlenség a hívők millióival szemben Európa-szerte.

A képsorozatot korábban 2012-ben a szerbiai Belgrade Pride fesztiválon is kiállították. Akkor a szerb ortodox egyház pátriárkája, Irinej felszólította a szerb kormányt, hogy távolítsák el az istenkáromló alkotást – ismerteti a Mandiner.

Korábban írtuk