Megállás nélkül érkeznek a migránsok a szerbiai Zomborba. A rendőrségi akciók miatt most csak háromszázan vannak a befogadóközpontban, a helyiek szerint azonban rajtuk kívül még sokan bujkálnak elhagyatott házakban és az erdőkben is – írja a hirado.hu.

Hirdetés

„Nem alszunk nyugodtan. Az igazat megvallva mindent zárunk. Átmásztak a kerítésen, ellopták a lábbeliket, még a nőket is megtámadták, a kerékpárokról lopták a pénztárcákat. Félelemben élünk itt” – mondta egy zombori lakos.

A migránsok arra várnak, hogy az embercsempész-hálózatok tagjainak segítségével tovább tudjanak menni Nyugat-Európa felé. Az útnak nagy ára van. A migránsok több ezer eurót fizetnek egy-egy fuvarért, ugyanakkor a siker a kifizetett pénz ellenére sem garantált. Közben egyre többször fordul elő, hogy a pénz reményében az embercsempészek szembeszegülnek a rendőrökkel vagy meg sem állnak a hatósági jelzésekre.

Egy migránsokat szállító autó hétfőn sodródott le az útról Jászszentlászlónál, az embercsempész nyolc migránst szállított. Amikor igazoltatni akarták a rendőrök, gázt adott és nagy sebességgel próbált elmenekülni.

A sofőr a helyszínen meghalt, utasai megsérültek, többen súlyosan. Szinte naponta történnek ilyen balesetek. Múlt csütörtökön is az M5-ös autópályán akartak igazoltatni egy migránsokat szállító sofőrt, aki miután továbbhajtott, autójával lesodródott az útról és egy fának csapódott. A balesetben az egyik utas meghalt, a többiek megsérültek.

A teljes cikket a közmédia hírportálján olvashatják.

Korábban írtuk