A beszámoló szerint reggel óta nehezen megközelíthető a repülőtér, a biztonsági szolgálat a helyszínre vezető körforgalom közlekedését lassítja. Az utasokat arra kérik, lehetőség szerint ne menjenek ki a reptérre, vagy járatuk indulása előtt sokkal korábban érkezzenek meg oda.

Hirdetés

A repülőtér kommunikációs osztálya közölte, nem ez az első alkalom, hogy a biztonság szolgálat munkabeszüntetése megnehezíti az utazók repülőtéri mozgását. „Alvállalkozónk szakszervezetei blokkolják a biztonsági ellenőrzéseket. Utasaink és munkatársaink túszul ejtése egyszerűen botrányos” – fogalmaztak.

A napilap beszámolója szerint a sztrájk megtartásáról vasárnap döntöttek az illetékes szakszervezetek. A biztonsági szolgálat munkatársai körében azért alakult ki elégedetlenség, mert a légikikötő közbeszerzés útján, egy újabb cég bevonásával kívánja végeztetni a beengedést és a csomagellenőrzést. A repülőtér vezetősége szerint egy újabb cég bevonására azért van szükség, mert az elmúlt években „előfordultak visszatérő problémák” amiatt, hogy a feladatokat egyetlen szolgáltatónak kellett ellátnia. A szolgáltatás folytonosságának biztosításához elengedhetetlen a feladatok megosztása két cég között – írták. Az újabb cég bevonása nem befolyásolja a foglalkoztatást, sem a díjazás mértékét – tették hozzá.

A charleroi-i repülőtér menetrend szerint, legfeljebb kisebb késésekkel fogadja és indítja a repülőgépeket.

Korábban írtuk