A Welt am Sonntag című német lap jelentése szerint a szociáldemokraták vezette koalíciós kormány olyan törvény elfogadtatását tervezi, amely október és húsvét között minden évben megkövetelné a német állampolgároktól, hogy nyilvános helyeken maszkot viseljenek, így meggátolandó a légúti megbetegedések – így a COVID-19-et okozó a SARS-CoV-2 vírus – terjedését.

Hirdetés

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter azt mondta, hogy bár a vírus jelenlegi variánsainak enyhébb hatásai miatt nincs ok pánikra, figyelmeztetett: Németországban „lesz még egy olyan ősz, amikor nem térünk vissza a normális életünkhöz”.

Az éves maszkviselési kötelezettség bevezetésének ötletével kapcsolatban Lauterbach azt mondta: „Jelenleg az őszre vonatkozó szabályokat készítjük elő,” majd azt a téli gumiabroncsokra vonatkozó kötelezettségekhez hasonlította; ennek értelmében az autósoknak minden évben októbertől húsvétig speciális téli gumikkal kell felszerelniük járműveiket.

Bár Németországban a legtöbb korlátozást feloldották, a maszkviselési kötelezettség néhány helyen – köztük kórházakban, idősotthonokban és a tömegközlekedési eszközökön – továbbra is érvényben van.

(forrás)

Korábban írtuk