A 313-as kóddal ellátott videókon az látható, ahogy a migránsok a magyar határzárat támadják, drótvágót használnak, létrák segítségével próbálnak átjutni a kerítésen, vagy éppen magyar rendőröket fenyegetnek a határt védő kerítésen keresztül.

Hirdetés
@afgcriminal313 #حسبي_الله_ونعم_الوكيل #پشتون_تاجیک_هزاره_ازبک_زنده_باد🇦🇫 ♬ original sound – ✖🎧 BLACK MUSIC 🎧✖

Egyes képsorokon a szereplők lőfegyvert formáznak a kezükből és lövéseket imitálnak, félelem vagy aggodalom egyáltalán nem látszik a viselkedésükön. A portál állítása szerint az afgán „Badri 313 zászlóalj” a tálibok elit kommandója.

– A badri csatáról kapta a nevét, amiben az iszlámot terjesztő Mohamed próféta 313 fős seregével indult Mekka ellen. A nagyjából ötezer fős különleges egység ideológiailag leginkább az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezetekre hasonlít, polgári célpontok elleni öngyilkos merényleteikről lettek ismertek

– fogalmaz a lap. Hozzáteszik, a 313-as zászlóalj a Hakkáni-hálózat, egy szélsőséges iszlamista csoport tagjaiból verbuválódott, az elmúlt húsz évben ők voltak Afganisztán legrettegettebb fegyveres csoportja.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy kiképzett, katonai ismeretekkel rendelkező kommandósok vegyülnek el az illegális migránsok között, irányítják, szervezik őket, eközben a szerb hatóságok hivatalosan bejelentették, hogy sikerült letartóztatniuk a hírhedt rohamosztag egyik parancsnokát. Erről Mile Jandric, a szerb határrendészet vezetője számolt be a hét végén a szerb állami televízióban.

Az elfogott migránsok közül két veszélyes bűnözőt sikerült beazonosítaniuk, egy afgán férfit, akit a francia rendőrség keresett több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt, illetve Hasim Abdult, az afgán 313-as Badri zászlóalj magas rangú parancsnokát.

A további részletekről a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak.

A Metropol beszámolóját ITT érhetik el.

Korábban írtuk