A legnagyobb emberveszteséget, mintegy 295 főt az ukrán fél a Donyeck környékén vívott harcokban szenvedte el, a legtöbb támadással, hattal Kupjanszk környékén próbálkozott.

Hirdetés

Az orosz összesítésben a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett három vezetésipontot, egy lőszerraktárt, öt harckocsit – ezek közül két német Lepoard a zaporizzsjai frontszakaszon vált üzemképtelenné -, 13 páncélozott harcjárművet, két gyalogsági harcjárművet, egy cseh Dana önjáró, valamint három amerikai gyártmányú M777-es és egy M119-es vontatott tarackot, hat HIMARS- ás GLSDB-rakétát, továbbá 27 drónt.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek, és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy semlegesített egy orosz állampolgárságú ukrán ügynököt, aki a hadkiegészítő parancsnokság tveri toborzóirodáját készült felrobbantani. A férfi a tájékoztatás szerint egy meg nem nevezett, Oroszországban betiltott ukrán nacionalista csoport tagja.

Korábban írtuk

Az orosz Nyomozó Bizottság közölte, hogy a Zaporizzsja megyei Melitopolban házilag előállított robbanószerkezetet találtak a helyi katonai-polgári közigazgatás munkatársának gépkocsija alatt.

A bizottság krasznodari területi parancsnoksága terrortámadás címen eljárást indított egy 33 éves melitopoli születésű férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy októberben mérgezett alkoholos italokkal és édeségekkel kísérelt meg merényletet elkövetni az armaviri katonai pilótaiskola végzősei ellen. A vizsgálat egyik célja a gyilkossági kísérlet indokainak kiderítése. A gyanúsított 2015 óta él Oroszországban.