Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Hirdetés

„Mind tudjuk, miért annyira sietős Joe Bidennek, hogy hamisan tetszelegjen győztesként, és miért segít neki ebben minden médiaszövetségese: mert nem akarják, hogy kiderüljön az igazság” – fogalmazott Donald Trump nem sokkal azután, hogy az amerikai hírügynökségek és televíziós csatornák kihirdették Joe Biden választási győzelmét. Hozzátette: „az igazság pedig az, hogy ez a választás még nem ért véget.”

Az elnök kampánystábja által szombaton körbeküldött közleményben azt írják, hogy hétfőn megindítják a bírósági eljárásokat, mert „az amerikai nép becsületes választást érdemel, ami azt jelenti, hogy a jogszerű szavazatokat mind meg kell számolni, a törvénytelenül leadott voksokat pedig nem”. A közlemény egyúttal azzal vádolja Joe Biden kampánycsapatát, hogy a Trump-csapat megfigyelőit nem engedik be a szavazatszámlálásra, valamint, hogy hamis, fabrikált, illetéktelenek által és elhunytak nevében leadott voksokat akarnak beszámoltatni.

„Mit rejteget Biden? Nem nyugszom egészen addig, amíg az amerikai nép meg nem kapja azt a becsületes szavazatszámlálást, amelyet megérdemel és amelyet a demokrácia megkövetel” – írta közleményében Donald Trump.

Korábban írtuk