A műsorban közölték, hogy a nőt több órányi ásás után sikerült kimentenie a magyar mentőcsapatnak.

Hirdetés

Lantos Csaba, az M1 helyszíni tudósítója a műsorban elmondta, hogy a nő férjét korábban szintén a Hunor mentőszervezet mentette ki a romok alól, és a szakemberek tőle tudták, hogy felesége szintén a romok alatt rekedt.

A mentési munkálatok nehézségét, veszélyeit érzékeltetve a tudósító elmondta, hogy komoly és alapos felmérő munka előzi meg egy-egy túlélő kimentését, a szakemberek azt is mérlegelik, hogy milyen módszerrel és technikákkal lehet megközelíteni a romok alatt rekedteket. A túlélők többszáz tonna egymásra rakodó vas- és betontörmelék alá szorultak be, egy rosszul elvégzett fúrás vagy ásás további omlást okozhat.

Beszámolt arról is, hogy a helyiek is részt vettek a mentésben, így könnyebb számukra feldolgozni a tragédiát.

A tudósító hozzátette, hogy az emberek nagyon segítőkészek, Törökország civil lakossága összefogott, mindenhol ételt és vizet osztanak a rászorulóknak. Az emberek a még az épen maradt épületekben sem tartózkodnak mert attól tartanak, hogy a statikailag sérült házak összedőlhetnek egy utórengésben. Ezért sokan az utcán töltik az éjszakát, aki teheti meleg ruhákkal, takarókkal segít másokon – számolt be.

Korábban írtuk