A magyar miniszterelnök nem tett mást, mint kimondta a valóságot – jelentette ki Nógrádi György az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő elmondta: az, hogy Ukrajna bekérette a magyar ügyvivőt, diplomáciai értelemben egy tiltakozás a részükről. Továbbá beszélt arról is, hogy Európa migrációs politikája megváltozott. 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Amióta Ukrajna létezik, azóta az ország gazdaságilag mélyponton van. Korrupció jellemzi mindkét oldalt, lopnak, csalnak, hazudnak. Egy ilyen helyzetben természetes, hogy szeretnének az EU-hoz és a NATO-hoz csatlakozni – magyarázta Nógrádi György. 

Kifejtette, ha Ukrajna a NATO-hoz csatlakozna, alapvető orosz érdeket veszélyeztetne, ha az EU-ba lépne be, rendkívüli mértékben nehezítené az unió létét és működését.  

Nyilvánvaló, hogy Ukrajna keres egy ellenséget, akire rá lehet kenni, hogy nem működik a gazdaság. Ezt hál’ Istennek nem bennünk, hanem az oroszokban találták meg – tette hozzá. 

Az európai migránspolitika megváltozott. Az osztrák kormány ma ugyanazt mondja néhány éves késéssel, amit a magyar kormány már eddig is állított – mondta a szakértő.

A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva nézhetik meg.