Fotó: shutterstock.com/roma'Studio (illusztráció)
Hirdetés

A helyi önkormányzat egy egészségügyi központra hivatkozva közölte, hogy igazolták a koronavírus-fertőzöttségét egy munkácsi nőnek – aki így az első Kárpátalja megyei fertőzött -, de ezt az egészségügyi tárca még nem erősítette meg. Eddig három parlamenti képviselő fertőződött meg SARS-CoV-2 vírussal. Lviv megye vezetése is veszélyhelyzetet vezetett be a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében keddtől. Ezt megelőzően a kijevi kormány nyolc másik megyében és a fővárosban vezetett be veszélyhelyzetet.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendeletben május-júliusra halasztotta az idei tavaszi sorozást a koronavírus-fertőzés terjedése miatt. Az államfő hétfő esti videoüzenetében felszólította az összes vallási felekezet vezetőit, hogy résztvevők nélkül, online tartsanak szertartásokat. Az államfő szavai szerint most az embereknek szükségük van hitre, de legalább annyira szükségük van biztonságra is.

Egy kormánypárti képviselő, Olekszandr Truhin az Obozrevatyel ukrán hírportálnak kedden adott nyilatkozatában közölte, hogy a héten várhatóan összeül a parlament, és határoz arról, bevezetik-e a rendkívüli állapotot az országban. Előző este viszont Denisz Smihal miniszterelnök az ICTV televízió műsorában azt monda, hogy egyelőre nem látja szükségét a rendkívüli állapot bevezetésének. Illja Jemec egészségügyi miniszter ugyanakkor a rendkívüli állapot bevezetésének megszavazására szólította fel a képviselőket.