Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Guy Verhofstadt szélsőségesen háborúpárti brüsszeli politikus március 1-jei tweetjében felteszi azt az álkérdést, hogy „meddig kell még hogy eltűrjük Orbán Viktor obstrukcióját az EU-ban, a NATO-ban és más szervezetekben?

A háborúpárti politikus „megoldásképpen” azt javasolja, hogy nemzetközi szerződéseknek megfelelően

„vegyék el” Magyarország szavazati jogát.

Az Origo úgy fogalmaz: a brüsszeli politikus álságos és hazug módon állítja azt, hogy ez nemzetközi szerződésekből fakadó előírás.

Valójában a nemzetközi szerződések azt írják elő, hogy konszenzussal kell döntést hozni. Vagyis mindenki véleménye számít, Magyarországé is.

Verhofstadt jegyzéséhez csatolt egy Politico-cikket, amelynek lényege az, hogy Magyarország még nem hagyta jóvá Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Csakhogy, mint a portál fogalmaz, az ezzel kapcsolatos hiszti azért is nevetséges, mert a finn parlament is csak tegnap szavazta meg a csatlakozást, ami még nem is hivatalos, mert a finn elnöknek is szentesítenie kell.

Korábban írtuk

Sokkal inkább arról lehet szó, hogy Verhofstadt háborúpárti politikusként azért büntetné Magyarországot,

mert nem vagyunk hajlandóak fegyvereket szállítani Ukrajnába, hiszen mi ki akarunk maradni az orosz-ukrán háborúból, nem akarunk harmadik világháborút.