Hirdetés

A tömegverekedés, amelyben mintegy száz ember vett részt, vasárnap délután 4 óra 25 perc körül történt a berlini Steglitz kerület egyik strandján, ahol fiatalok ordibáltak és verekedtek össze.

Összesen tizenhárom rendőrautó és legalább száz rendőr érkezett a helyszínre, hogy megpróbálják lecsillapítani a verekedőket, miközben az édesanyák kisgyermekeiket igyekeztek távol tartani a két erőszakos csoporttól – írja a Bild című német bulvárlap.

Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet vezetője azt állítja, az érintettek többsége migráns hátterű volt: „A politikusok elzárkóznak az elkövetőkről szóló vitától, ami ebben az esetben is nyilvánvaló. Fiatal férfiakról van szó, és bár nem mindegyikük, de a legtöbbjük migrációs hátterű, és nyilvánvalóan sajátjukénak érzik ezt a közteret is”.

„Minden olyan szórakozóhely-tulajdonos, akinek vannak kidobói, biztosítani tudja, hogy egy ilyesfajta vendégkör ne léphessen be. A rendőrség viszont nem tud mindenhol ott lenni. A rendőrség egy bűnüldöző szerv, nem pedig életmentő klub” – tette hozzá.

A verekedés következtében több fiatalember megsérült, közülük ketten azt állítják, egy férfi késsel támadt rájuk. Egy tízéves kisfiút fejbe vertek. Nyomozás folyik egy 21 éves férfi ellen is, aki vélhetően megtámadott és megvert egy, a strandon dolgozó biztonsági őrt.

(forrás)

Korábban írtuk