Az államfő a Rusztem Umerov védelmi miniszterrel folytatott megbeszélése után számolt be a tervezett reformokról, köztük nagyobb digitalizációról, jobb csapatellátásról és a bürokrácia csökkentéséről. Mint elmondta, a változások lehetővé tennék, hogy a parancsnokok a papírmunka helyett a harcokkal foglalkozzanak.

Hirdetés

Umerov elődjét, Olekszij Reznyikovot szeptemberben a tárcát érintő korrupciós vádak miatt mozdították el tisztségéből, majd hat helyettesét is felmentették. Az ukrán belügyminisztérium közleménye szerint az Ukrajna déli részén, Mikolajiv és Herszon megyében folyó harcokban legalább két ember meghalt és négy megsebesült. Mikolajiv térségében egy orosz rakétatámadás miatt vesztette életét két ember és sebesült meg egy harmadik, a szomszédos Herszon megyében pedig Olekszandr Prokugyin katonai kormányzó közlése szerint három ember megsebesült tüzérségi és légicsapásokban.

A kijevi katonai parancsnokság csütörtökön arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán az ország keleti, déli és északi részét érték légicsapások. Az ukrán légierő közlése szerint az orosz erők ballisztikus rakétákkal és manőverező robotrepülőgépekkel, valamint drónokkal támadtak ipari, infrastrukturális, polgári és katonai célpontokat. Az ukrán erők három drónt és egy manőverező robotrepülőgépet megsemmisítettek.

Korábban írtuk