Vasárnap, amikor az ortodox keresztények a húsvétot ünnepelték, Zelenszkij videofelvételt osztott meg, amelyben azzal vádolta Moszkvát, hogy „megsérti az összes parancsolatot”, és azt állította, hogy „Isten tudja ezt”.

Hirdetés

„Hisszük, hogy Isten … egy ukrán zászlóval díszített jelvényt visel a vállán” – jelentette ki az elnök, Kijev „szövetségeseként” utalva a felsőbb hatalomra, aki garantálja Ukrajna győzelmét a folyamatban lévő konfliktusban.

Zaharova úgy értékelte Zelenszkij kijelentését, hogy az egy „kábítószer-túladagolás” eredménye.

„Az Isten ingujján lévő jelvény ugyanaz a történet, mint az ősi ukránok rituáléi, amelyeket valahol Mezopotámiában végeztek akkor, amikor felfedezték Amerikát” – mondta a szóvivő néhány internetes mémre utalva, amelyek Kijevnek az ország eredetéről szóló narratíváit gúnyolják.

Korábban írtuk

Zelenszkij kijelentései az ukrán hadsereg Donbasszban zajló folyamatos visszavonulása közben hangzottak el. Korábban vasárnap az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy a moszkvai erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaság északi részén fekvő Ocseretine falut – a kijevi csapatok egyik fő logisztikai központját.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.