Hirdetés

A 69 éves Paul Kessler a vasárnapi tüntetések alatt a földre zuhant, beütötte a fejét, és hétfőn belehalt sérülésébe – közölte a Ventura megyei sheriff hivatala.

Egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg az ügyben, a hatóságok az esetet elszigetelt esetként kezelik, de a gyűlölet-bűncselekmény lehetőségét sem zárták ki.

Vasárnap egy időben tartottak Izrael-barát és palesztinpárti tüntetéseket a Los Angelestől 65 kilométerre található Thousand Oaksban. A demonstrálók között szóváltás alakult ki, majd az események a tettlegességig fajultak – közölte a Ventura megyei sheriff hivatala szemtanúk jelentéseire hivatkozva.

Noah Farkas rabbi, a CAIR-LA helyi zsidó szervezet vezetője önkormányzati forrásokra hivatkozva közölte, hogy az áldozatot egy palesztinpárti tüntető ütötte fejbe megafonnal. Elmondása alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, de még nem vették őrizetbe, mivel a nyomozás még nem zárult le.

Korábban írtuk

„Ez történik most Amerikában, a félelem és terror kultúrája, amely a zsidó közösség ellen irányul” – hangoztatta Farkas. A szervezet a vasárnapi esetet az idei évben elkövetett negyedik jelentős Los Angeles-i antiszemita bűncselekménynek nevezte.

Az American-Islam Relations nevű polgárjogi csoport is együttérzésének adott hangot, és arra kérte a lakosságot, hogy tartózkodjanak az elhamarkodott következtetések levonásától és a tragédia felhasználásától politikai haszonszerzés céljából.

„A CAIR-LA és a muzulmán közösség a zsidó közösség mellett áll és elutasítja az erőszak, az antiszemitizmust, az iszlamofóbia és vagy a gyűlöletkeltés bármilyen formáját” – szerepel a két szervezet közös közleményében.