„Nem engedélye„Nem engedélyezett színezék: szudáni 1 – fűszerpaprika őrleményekben, Kínából”

A jelenség új és veszélyes. A jelentés szerint Kína belépett a magyar fűszerpaprikát veszélyeztető olcsó paprika készítményeket exportáló országok sorába. Márpedig, ha Kínának megéri „lenyomni” a dél-amerikai selejt-paprikát, akkor minden rosszra fel kell készülnünk.

„Nem engedélyezett genetikailag módosított (FP967) lenmag sütőipari keverékben, Ausztriából”

2009. őszén több cikkben foglalkoztunk a Kanadából, Hollandiai terítésben Európára ömlő génkezelt sütőipari adalékanyaggal a lenmaggal. Mint látható, azóta is Európában kering, pedig több tucat ország jelezte ősszel.

„Nem engedélyezett anyag: malachitzöld a fagyasztott Pangasius (cápaharcsa) filében, Vietnamból”

A pangasius ára ma már a 20 éve népszerű magyar halpótló, azaz a heck alacsony árával versenyzik. Nem kell hozzá nagy fantázia, hogy megjósoljuk: nyáron már a Balaton partján a vietnámi szennyezett mocsarak halát fogják eladni a halsütők.

„Oxamil vegyszer (0,13 mg / kg – ppm) a Törökországból származó paradicsomban (Figyelem: magyar behozatal!!!)”

„Oxamil (0,12 mg / kg – ppm) a Marokkóból származó paradicsomban, Franciaországon keresztül”

Na végre! Legalább ezen a tavaszon bevalljuk, hogy mit eszünk magyar primőr helyett!!

„Bolíviából származó selejtes minőségű, penésszel fertőzött őszibarack”

Szinte nem kommentálható – maga a világkereskedelem liberális kártételének szimbóluma. Minden gyerek tudja, hogy az őszibarack romlandó…

További élelmiszer-biztonsági jelentések a KétesÁruk.hu lapjain: http://www.ketesaruk.hu

Jó magyar áruk itt: http://jomagyararu.hu