Jelenlegi hely

Donald Trump

Trump: Amerikában nem a kormányt, hanem Istent imádjuk

Fotó: Evan El-Amin/Shutterstock.com, illusztráció

A Virginia állambéli Lynchburg városában található Liberty University végzős hallgatóit köszöntötte Trump elnök szombaton. A soha nem látott tömeg előtt elmondott beszéd az egyetem rektora, Jerry Falwell Jr. szerint az intézmény 44 évvel ezelőtti megalapítása óta a diplomaosztókon elhangzott szónoklatok legjobbja volt.

Trump bizottságot hoz létre a választási csalások kivizsgálására

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá, amely egy, a választási csalásokat kivizsgáló bizottság létrehozását irányozza elő. Az elnöki rendelet aláírását a Fehér Ház jelentette be.  A hivatalos nevén Elnöki Bizottság a Választások Tisztaságáért testület vezetője Mike Pence alelnök lesz. 

Donald Trump szerdán fogadja Szergej Lavrovot

Fotó: shutterstock.com, archív

Donald Trump amerikai elnök Washingtonban fogadja Szergej Lavrov orosz külügyminisztert - erősítette meg szerdán az orosz diplomáciai tárca.

Előre! azt jelenti: Hátra!

Fotó: MTI, archív

Az establishment, saját párttársai és a mainstream média állandó támadásai ellenére is jó mérleggel zárta első száz napját Donald Trump. Ha ma lennének az elnökválasztások, novemberi támogatóinak 96 százaléka még mindig mellette adná le a voksát. Tény ugyanakkor, hogy Trump elnök számos témában megváltoztatta a véleményét, az amerikai külpolitika pedig ismét az Obama előtti intervencionista irányhoz látszik visszatérni.

Erickson: az igazi amerikai nem tüntetni, hanem dolgozni jár

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Trump elnök beiktatását követően ugyanolyan rendszeresek lettek a baloldali tüntetések az Egyesült Államokban, mint Budapest utcáin az elmúlt hónapokban, a tengerentúlon mindez nem egyszer megspékelve még az antifák és a rendőrök közötti összecsapásokkal. Ám csak azért, mert a csendes többség se itt, se ott nem vonult még utcára, nem szabad azt hinnünk, hogy a hangoskodók nyertek. A csendes többségnek ugyanis egyszerűen fontosabb dolga is akad.