Jelenlegi hely

Donald Trump

A Soros által támogatott szervezeteket csak az átláthatóság fenyegeti

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Soros által támogatott szervezeteket, a „tőzsdecápa kegyeltjeit” az átláthatóság követelményén kívül semmi nem fenyegeti Magyarországon - mondta az atv.hu-nak adott interjúban Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, aki szerint „úgy nem működhet civil szervezet”, hogy külföldről kap pénzeket, és ezt eltitkolja.

Az USA kivonul a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodásból

Fotó: MTI/AP, archív, illusztráció

Donald Trump aláírta azt az elnöki rendeletet, amelynek értelmében az Egyesült Államok kivonul a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodásból (TPP).

Lavrov és Szijjártó Trump be nem avatkozási szándékát méltatta

Fotó: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Egyaránt a más országok belügyeibe való be nem avatkozás és a terrorizmus elleni harc fokozásának szándékát emelte ki hétfői közös moszkvai sajtóértekezletén Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek arra a kérdésére válaszolva, hogy milyennek látják a Moszkva és Washington közötti viszony perspektíváit Donald Trump amerikai elnök beiktatása után.

Nem csak a kezdet nehéz

Fotó: MTI, archív, illusztráció

„Csak a buta emberek, a hülyék gondolnák, hogy rossz dolog jóban lenni Oroszországgal – üzente egy tweetjében Donald Trump január elején. Szavaival nehéz vitatkozni. Az amerikai–orosz közeledés csakis előnyökkel járna a két ország és nem utolsósorban Európa számára is. Az új elnökhöz láthatóan Moszkva is nagy reményeket fűz. Van azonban egy bökkenő. Noha a hidegháború óta szinte minden hivatalba lépő amerikai elnök új kezdetet ígért az orosz kapcsolatokban, a dolog valahogy mindig félresiklott. Elkerülhető-e az újbóli kudarc? Lehet-e partner Oroszország és Amerika?

Donald Trump beszéde

Fotó: MTI, archív

Beiktatását követően Donald John Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke a washingtoni Capitolium lépcsőjén berendezett díszemelvényen tartotta meg beszédét, melyet annak fontosságára való tekintettel az eredeti angol nyelven és magyar fordításban közlünk.