A Bloomberg újságírója hosszas cikket szentelt a magyar miniszterelnöknek. Írását azzal a felütéssel kezdi, hogy mind Donald Trumpot, mind a MAGA-világot lenyűgözi Magyarország miniszterelnöke, annak ellenére, hogy „legtöbbjük valószínűleg meg sem találná a térképen” hazánkat. A kulcs a szerző szerint egyszerű:

Hirdetés

„Orbán Viktor győz, győz és győz”.

Szerinte a magyar miniszterelnök egy „MAGA-modellországot” épített, és várhatóan a csütörtöki, budapesti CPAC-rendezvényen is rengeteg tanácsot fog adni az általa elért sikerekkel kapcsolatban.

A Bloomberg véleménycikkének szerzője úgy véli, a liberálisoknak is tanulniuk kell abból, ami Magyarországon történik.

”A kormányfő politikai tehetségét nem lehet elvitatni, és politikai munkássága legalább két tanulsággal szolgál a liberálisok számára„

– állapítja meg a cikk szerzője, aki szerint az egyik ilyen tanulság az, hogy „építsenek egységes ellenzéket”, és ne várjanak a visszavágással. A második pedig, hogy a harcot szorosan a jogállamiság és a demokratikus intézmények köré kell összpontosítani. A publicista ugyanakkor figyelmeztet, hogy ha ezt összekeverik a kultúrharccal, azzal a populisták kezére játszanak.

Korábban írtuk

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.