Jelenlegi hely

egyetem

Épül a jövő egyeteme

A Kossuth tér, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár, az Erkel Színház és a Ludovika Campus felújítását követően az év végére befejeződik Magyarország egyik legnagyobb kreatívipari beruházása, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) nettó 15 milliárd forintos fejlesztése is. A napokban a hallgatók már birtokba vehették a több mint négyezer négyzetméteres műterem- és médiaházat, ahol március végén kiállításokkal, előadásokkal és vetítésekkel egybekötött kreatív nyílt napot tartottak. Ide látogattunk el mi is.

Nemzetközi szerződést írtak alá

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nemzetközi szerződést írtak alá a Heilong Jiang Kínai Orvoslási Egyetem további magyarországi működéséről hétfőn Budapesten.

Migránsokat telepítettek a campusra

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Felfüggesztették az oktatást az északkelet-franciaországi Reims egyetemén, miután a hallgatók képviselete migránsokat költöztetett be a campusra. Az intézkedés mintegy 8 ezer diákot érint, az egyetem vezetősége közigazgatási bírósághoz fordult.

Professzorok antifákat toboroznak

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Két amerikai professzor egyetemi antifasiszta hálózatot (Campus Antifascist Network, CAN) toboroz, hogy így tereljék össze azokat, akik “eldöntötték, hogy szembeszállnak a fasizmussal” - írja a konzervatív Campus Reform.

Nyilvánosak a ponthatárok

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára.