Jelenlegi hely

Fa Nándor

93 nap, 22 óra, 52 perc, 9 másodperc

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Száz napon belül, nyolcadik helyezettként, közel ötvenezer kilométer megtételével sikerült teljesítenie a világ legnehezebb földkerülő vitorlásversenyét Fa Nándornak. Megfagyott lábujjak, bálnával való ütközés, 50 csomós széllökések – a magyar hajós az út megpróbáltatásairól mesélt a média munkatársainak.

Fa Nándor: úgy éreztem, soha nem lesz vége

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Fa Nándor szerint a fegyelmezett versenyzésnek és a jó időjárási taktikának köszönhető, hogy 100 napon belül, és a várakozásait messze felülmúló nyolcadik helyen ért célba a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

A teljesítmény vonzotta Fa Nándort, nem a részvétel

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nem a puszta részvétel, hanem a minél jobb teljesítmény elérése vonzotta Fa Nándort a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

Fa Nándor: ez pályafutásom csúcspontja

Fotó: MTI, archív

Fa Nándor a pályafutása csúcspontjának nevezte, hogy 63 évesen 93 nap alatt teljesítette a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyt, s a nyolcadik helyen ért célba.

Fa Nándor befutott

Fa Nándor a nyolcadik helyen végzett a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen; a magyar hajós szerdán délben ért célba a franciaországi Les Sables d,Olonne-ban 93 napos út után.