Jelenlegi hely

Kecskemét

Története legjobb évét zárta a kecskeméti gyár

Fotó: MTI, archív

A tavalyi volt a kecskeméti Mercedes gyár  eddigi legjobb éve: több mint 190 ezer autót gyártottak az üzemben, 4,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az árbevétel ugyancsak több mint 4 százalékkal, 3,6 milliárd euróra emelkedett - mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Öt magyar a férfi döntőben

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Öt magyar résztvevője lesz vasárnap a férfi döntőnek a kecskeméti öttusa világkupaversenyen.
 

Rengetegen látták a Seuso-kincset Kecskeméten

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Több mint 24 ezren látták a Magyar Nemzeti Múzeum Seuso-kincset bemutató vándorkiállítását Kecskeméten, a Cifrapalotában, ahol korábban egyetlen tárlatot sem néztek meg ily sokan ilyen rövid idő alatt - tájékoztatta a Kecskeméti Katona József Múzeum az MTI-t.
 

Európára is hatással lesz a választás

Fotó: MTI, Ujvári Sándor

A jövő évi országgyűlési választásnak nemcsak Magyarország sorsára lesz alapvető hatása, nemcsak Magyarország jövője, nemzeti léte a tét, hanem az európai politikára, az Európai Unió migrációs politikájára is befolyása lesz a voksolásnak - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke Kecskeméten.

Nagy az egyház felelőssége

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

„Ma különösen nagy az egyház felelőssége. Meg kell szólalnia olyan kérdésekben, amelyek bizonytalanságban tartják a világot” - mondta Trócsányi László Az első 500 - Időutazás a reformációba című kiállítás hétfői megnyitóján a kecskeméti Cifrapalotában.