Jelenlegi hely

NAV

Már 770 ezren adták be adóbevallásukat

Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív, illusztráció

Eddig már 770 ezren adták be az adóbevallásukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, amely az idén mintegy 5 millió adózó bevallását készítette el - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

Ma kérhető utoljára az szja-tervezet postázása

Képernyőfotó: nav.gov.hu/szja/szja

Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók 2018. március 19-én kérhetik utoljára a szja-bevallás tervezet postázását levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

Célszerű átnézni a tervezetet

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Mindenkinek érdemes átnézni az adóbevallási-tervezetet, hogy meggyőződjön az adatok pontosságáról.

Idén sem kell söralátét

Fotó: MTI, archív

A törvényben előírt határidő előtt majdnem két héttel az adóhivatal elkészült az szja-bevallási tervezetek kitöltésével, amellyel idén mintegy ötmillió magánszemélyt mentesített a legbonyolultabb adminisztrációs terhétől - tájékoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn az MTI-t.

Javult az adómorál

Fotó: MTI, archív

Több mint 609 milliárd forinttal növelte bevételeit a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) 2017-ben az előző évhez képest - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.