Jelenlegi hely

nemzetpolitika

A nemzetpolitikával foglalkozó kötetet mutattak be

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fontos, hiánypótló munkaként méltatta Gecse Gézának a Püski Kiadónál megjelent, Nemzetpolitika - szorítóban című kötetét annak szombati bemutatóján Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Az állam célja a nemzet megmaradása

Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív, illusztráció

A magyarság csak akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze él - mondta Semjén Zsolt.

Az aranykor krónikája – Lendületben a világ magyarsága

Fotó: MTI, archív

A 2010-es kormányváltás a nemzetpolitikában is fordulatot hozott. Az elszakított országrészek magyarjai végre visszakaphatták magyar állampolgárságukat és vele szavazati jogukat, gazdaságfejlesztési és oktatás-támogatási programok sorozata indult közösségeik megerősítésére, és az anyaország a Kárpát-medencén kívül élő diaszpóra magyarsággal is szorosabbra fonta kapcsolatait.

Magyarnak lenni küldetés

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Kötelességünk és küldetésünk, hogy megőrizzük nemzetünket.

Összetartóak vagyunk

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A magyar állampolgárság könnyített visszaszerzésének lehetősége és a szavazati jog kiterjesztése révén elmondhatjuk, lezárult a nemzet határokon átívelő, közjogi egyesítése. Hozzáláthattunk, hogy a korábban egymástól elválasztott közösségekből összetartó nemzetet építsünk – mondta a Demokratának Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, akit a nemzeti egységet segítő programokról kérdeztük.