nemzetpolitika

Legyen fiatalodó, gyarapodó nemzet a magyar

Kategória: 
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka (archív)

Gyarapodó, fiatalodó nemzet a kormány intézkedéseinek a célja, ennek eléréséhez azonban demográfiai fordulatra van szükség - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az 56. közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén szombaton Debrecenben. 

Radikális váltás történt a nemzetpolitikában

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Az Orbán-kormány 2010 után radikális váltást hajtott végre a nemzetpolitikában, kiemelten támogatja a külhoni magyar szervezeteket, segíti a szülőföldön való megmaradást, különösen odafigyel a fiatalokra és a családokra - hangoztatta Potápi Árpád szombaton az ausztriai Felsőpulyán, ahol egy a magyar szervezetek által rendezett, kétnapos konferenciát nyitott meg.

Sikerágazat lett a nemzetpolitika

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A Kárpát-medencében fiatalok és kevésbé fiatalok ezrei csomagolják össze hátizsákjaikat, hogy útra keljenek, és eltöltsenek néhány napot a nyári szabadegyetemek valamelyikén, Kishegyesen, Gombaszögön, Felsőszinevéren vagy a ma már világhírűnek számító tusnádfürdői táborban, azaz Tusványoson. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt e sajátosan magyar nyári csúcsforgalomról kérdeztük.

Oldalak