Zsigmond Barna Pál, fideszes képviselő, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Fidesz közösségi oldalára kedden feltöltött videóban azt mondta: ebben a kampányban egymás ellen fordították magyart a magyarral, olyan sebet okozva, amelynek „a hege csak halványul, de soha nem múlik el”.

Hirdetés

Ugyanakkor arra bíztatott: erre a sebhelyre nézve se keseredjünk el soha, mert 2010 óta Magyarországnak „nemzeti kormánya” van, amely megteremtette a nemzeti egységet.

Az elmúlt években összefogva külhoni magyar testvéreinkkel, rengeteget dolgoztunk azért, hogy a nemzet szekerének kerekét együtt toljuk ki a Gyurcsányék ásta mocskos, sáros gödörből

– fogalmazott.

Hangsúlyozta: az anyaországi és a külhoni magyart ma már összeköti az állampolgárság is, amely közös sorsot, közös gondolkodást és közös felelősséget is jelent.

Korábban írtuk

Arra szólított fel: „ne engedjük”, hogy a baloldal újra hatalomra jusson, és hogy a külföldi dollármilliókból pénzelt pártok és politikusok újra egymás ellen fordítsák a magyarokat.

Aki elárulta a határon túli magyarokat, az ismét megteszi, és a hazát is elárulja

– mondta.

Őrizzük meg a nemzetünk egységét, és legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk! Fogjunk össze, építsük a jövőt, de a múltat ne feledjük, hanem tanuljunk belőle. Minden magyar felelős, minden magyarért – hangoztatta