Kiemelték: az idei CPAC Hungaryn minden korábbi számot felülmúlva háromezren vettek részt. A rendezvényre csaknem ötszáz külföldi vendég látogatott el, hat kontinensről. Nyolcvan felszólaló osztotta meg gondolatait, köztük két hivatalban lévő miniszterelnök, Orbán Viktor és Irakli Kobakhidze, valamint három egykori kormányfő, Tony Abbott, Mateusz Morawiecki és Janez Jansa. Beszélt továbbá hét miniszter – öt magyar és két izraeli -, tíz pártelnök – köztük Santiago Abascal, Geert Wilders, valamint Tom Van Grieken -, három amerikai kongresszusi képviselő – Andy Harris, Paul Gosar, Keith Self -, továbbá hét magas rangú lengyel politikai vezető.

Hirdetés

Videóüzenetekben sem volt hiány: Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke és André Ventura, a portugál Chega! párt alapítója is biztatta a magyar hallgatóságot, hogy tartson ki küzdelmei mellett.

„A valódi médiát, a real news media hálózatát 13 ország 36 sajtóterméke, 140 sajtómunkatárssal képviselte”

– írták.

Ezenfelül ötven kiállító partner látogatott el a rendezvényre, köztük amerikai és közép-európai, bolgár, cseh, szlovák, olasz, lengyel think tankek és agytrösztök – tették hozzá.

Korábban írtuk

A közleményben idézték Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ főigazgatóját, aki szerint a CPAC Hungary óriási sikere a teljes magyar jobboldal érdeme, mert ezzel is bizonyítja Magyarország, hogy nem csupán egyik résztvevője, hanem a motorja a békepárti, antiglobalista erők összefogásának. A konferencia két napját úgy összegezte, hogy a bolsevikokból bolsewoke-ok lettek.

„Innen üzenjük a frusztrált globális baloldali sajtónak: a woke-show hamarosan véget ér”

– nyilatkozta az Alapjogokért Központ főigazgatója.

„Nekünk saját magunknak, az Istenünknek, a családunknak, a hazánknak kell megfelelnünk, nem a liberálisoknak. Ezt a hibát nem szabad elkövetni, a CPAC Hungary példa arra, hogy ne játsszunk a progresszív globalisták játékszabályai szerint”

– idézték a közleményben Szánthó Miklóst.