Jelenlegi hely

országgyűlési választás

Miniszterelnök-jelöltnek választották Botkát

Fotó: MTI, Soós Lajos

Az MSZP kongresszusa megválasztotta a párt miniszterelnök-jelöltjének Botka László szegedi polgármestert - jelentette be az ellenzéki párt elnöke Budapesten.

Gyurcsány tárgyalásokat kezdeményez Botkával

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a jövő héten tárgyalásokat kezdeményez a szocialista Botka Lászlóval, akit az MSZP kongresszusa várhatóan miniszterelnök-jelöltté választ.

2014 tavasza ismétlődne 2017 tavaszán

Fotó: kozvelemenykutatok.hu

Az áprilisi kormányellenes tiltakozásoknak alig volt hatása a kormánypártok támogatottságára: ha most vasárnap tartanánk parlamenti választást, a Fidesz-KDNP a listás szavazatok 48 százalékát szerezné meg, mely 4 százalékponttal még jobb is a pártszövetség 2014-es eredményénél – derül ki a kozvelemenykutatok.hu portál Magyar Idők számára készített összegzéséből. 

Botka: az emberek döntő többsége kormányváltást akar

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az emberek döntő többsége kormányváltást akar - összegezte országjáró körútjának tapasztalatait az MSZP miniszterelnök-jelöltje Debrecen főterén.

A választási rendszer megváltoztatását javasolja a DK

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Demokratikus Koalíció a választási rendszer megváltoztatását javasolja, mert a jelenlegi szisztémát sem tisztességesnek, sem szabadnak nem tartják. A párt elképzelése szerint a parlamenti mandátumoknak tükrözniük kell az egyes pártokra leadott szavazatok számát, miközben a választási rendszernek biztosítania kell a stabil kormánytöbbség létrejöttét.