Jelenlegi hely

országgyűlési választás

A választási rendszer megváltoztatását javasolja a DK

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Demokratikus Koalíció a választási rendszer megváltoztatását javasolja, mert a jelenlegi szisztémát sem tisztességesnek, sem szabadnak nem tartják. A párt elképzelése szerint a parlamenti mandátumoknak tükrözniük kell az egyes pártokra leadott szavazatok számát, miközben a választási rendszernek biztosítania kell a stabil kormánytöbbség létrejöttét.

Molnár: az MSZP 2018-ban megnyeri a választást

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az MSZP elnöke szerint pártja 2018-ban meg fogja nyerni a választást. Molnár Gyula kedden Sopronban, sajtótájékoztatón kiemelte: bízik abban, hogy a Fidesz leváltható, az ország pedig "megjavítható".

Együtt: közös nemzeti érdek a Fidesz leváltása

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz leváltása egy közös nemzeti érdek, mert a Fidesz egy kisebbséget képvisel, és nem a nemzeti érdeket ebben az országban - jelentette ki az Együtt országos politikai tanácsa alakuló ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke.

Az LMP szerint ők a választóvonal

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az LMP társelnökei szerint Magyarországra rátelepedett a régi, lejáratódott politikai elit, de pártjuk a választóvonal, amely a jövő kormánya lehet, amellyel az országnak esélye van cselekedni.