Jelenlegi hely

országgyűlési választás

Együtt: a régebbi és az újabb pártoknak külön listát kell állítaniuk

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Együtt szerint az a legjobb megoldás, ha a 2018-as választáson minden egyéni választókerületben egy-egy jelölt indul a Fidesszel szemben, és ha "a régebbi, illetve az újabb pártok" külön listát állítanak.

Megkezdődött a felkészítés

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) megkezdte a területi szervek felkészítését a tavaszi országgyűlési választásokra - mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke az M1 aktuális csatornán. 

Botka László kapaszkodik

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Farkas Örs politikai elemző szerint Botka László szegedi polgármesternek, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a listás választási helyek elosztása érdekében tett ajánlata vélhetően az utolsó esélye arra, hogy megőrizze a szocialista pártban betöltött szerepét.

Az MSZP viszonya Gyurcsányhoz

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Médianéző Kft. igazgatója szerint az MSZP-t továbbra is a Demokratikus Koalíció (DK) elnökéhez, a volt szocialista miniszterelnökhöz, Gyurcsány Ferenchez való viszonya osztja meg.

Botka Tóth Józsefre hagyná Budapestet

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt javasolja, hogy a szocialisták legsikeresebb fővárosi polgármestere, Tóth József (XIII. kerület) koordinálja az MSZP budapesti választási felkészülését.