Jelenlegi hely

országgyűlési választás

Együttműködik az LMP és az Új Kezdet

Fotók: MTI, archív, illusztráció, szerk.

Együttműködésről állapodott meg a kampányidőszakra az LMP és az Új Kezdet nevű párt, korszakváltásra szerződtek - jelentette be az LMP miniszterelnök-jelöltje Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula közös listáról álmodozik

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az MSZP elfogadja, hogy politikai partnerei saját egyéni stratégiájukat építik, ugyanakkor bármelyik pillanatban készen áll a közös indulásról szóló tárgyalásokra - mondta az ellenzéki párt elnöke egy budapesti konferencián.

Együtt: a régebbi és az újabb pártoknak külön listát kell állítaniuk

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Együtt szerint az a legjobb megoldás, ha a 2018-as választáson minden egyéni választókerületben egy-egy jelölt indul a Fidesszel szemben, és ha "a régebbi, illetve az újabb pártok" külön listát állítanak.

Megkezdődött a felkészítés

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) megkezdte a területi szervek felkészítését a tavaszi országgyűlési választásokra - mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke az M1 aktuális csatornán. 

Botka László kapaszkodik

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Farkas Örs politikai elemző szerint Botka László szegedi polgármesternek, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a listás választási helyek elosztása érdekében tett ajánlata vélhetően az utolsó esélye arra, hogy megőrizze a szocialista pártban betöltött szerepét.