A Jobbik is közzétett egy videót a nemzeti konzultáció stílusát utánozva, ahol Orbán-tervvel riogat, akárcsak korábban a DK.

Ugyanaz a képi világ, leleplezett „Orbán-terv”, mint Gyurcsány Ferenc vasárnap közzétett videójában. A Jobbik Facebook-oldalán megosztott videóban ezek az állítások hangzanak el:

Ő Orbán Viktor, Magyarország leghatalmasabb milliárdosa. Ez pedig veszélyes terve: az egészségügy és az oktatás lebontása, 1 millió magyar elűzése Magyarországról, százmilliárdos állami segély a haveroknak.

Képernyőfotók: Gyurcsány Ferenc és a Jobbik Facebook-oldala

A Jobbik-féle Orbán-terv tartalmában eltér a Gyurcsány Ferenc által leleplezni vélt terv részeitől (bár az közös pont, hogy valóságalapja egyiknek sincs), de riogatásra persze mindkettő alkalmas. Vona Gáborék Gyurcsányékkal ellentétben nem saját „valódi nemzeti konzultációjukat” ajánlgatják az „Orbán-tervről” való véleményalkotásra, hanem a 2018-as választásokat. (A dolog pikantériája, hogy a Jobbiknak korábban tényleg volt ún. valódi nemzeti konzultációja, és a napokban Gyurcsányék épp ezzel a névvel indították el saját aláírásgyűjtéseket.)

Országgyűlési választások 2018 tavaszán az Orbán-tervről – Ne hagyjuk szó nélkül!

Vonáék a végére tartogatták a slusszpoént: a Jobbik-tervet.

Jobbik – a nép pártján. A józan ész pártján. Valósítsuk meg együtt a Jobbik-tervet!Írja alá a www.berunio.hu weboldalon a béruniós kezdeményezésünket!

Beszéljünk az Orbán-tervről!

Csak egyetlen terv elfogadható: az, ami Magyarország felemeléséről szól. #berunio www.berunio.hu

Gepostet von Jobbik Magyarországért Mozgalom am Dienstag, 3. Oktober 2017

Összehasonlításképpen a Gyurcsány-féle verzió: 

Orbán Viktor veszélyes terve

—› Oszd meg az ismerőseiddel, mert ezt biztosan nem fogja leadni a közmédia!Kiszivárgott Orbán Viktor három pontos terve! Részletek a videóban!Ha Európát választod, akkor írj alá itt: http://orbanvagyeuropa.dkp.hu/alairasÍrjuk alá minél többen, ezzel megmutatva Orbánnak, hogy Magyarország helye Európában van!Mi értelmetlen kérdésekből álló konzultáció helyett mindössze egy kérdést teszünk fel: Orbán vagy Európa? Válassz!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Sonntag, 1. Oktober 2017

-EN-