A szabadság megvédésére, valamint egy „szűk és gonosz érdekkör” elleni kiállásra szólított fel az Együtt alelnöke a párt március 15-ei ünnepi megemlékezésén, a fővárosi Petőfi szobornál.

Fotó: mti, szalai eszter
Fotó: MTI, Szalai Eszter

Berkecz Balázs elmondta: a forradalom és szabadságharc egy bátor nép bátor döntése volt, amely ellentmondott mindannak, amit az akkori világrend, a hatalom pökhendi birtokosai elfogadhatónak tartottak.
    
A forradalmárok nemcsak bátrak, hanem befogadóak és sokszínűek voltak, tisztelték a kisebbségeket és a távolról érkezőket, mert jól tudták: velük csak erősebbek leszünk, nem gyengébbek – mondta a politikus, hozzátéve, az 1848-as forradalom és bátor hősei azt is megtanították, hogy a szabadságot nem adják ingyen, azért meg kell harcolni.
    
Ma egy szűk és gonosz érdekkör elvette a szabadságunkat, „fékevesztett mohóságával” veszélybe sodorta a jövőnket, „diktatúrák szintjére züllesztve az országunkat”, az „általa működtetett maffiaállam naponta tiporja el az igazságot”; ellenük küzdeni kell – mondta Berkecz Balázs.

Fotó: demokrata.hu

Mindeközben a demokrata.hu helyszínen tartózkodó újságírója szerint Juhász Péter a sajtón keresztül arra szólította fel híveit, hogy akit nem engednek be síppal az állami ünnepségek színhelyére, jelezze, mert „az alkotmányos jogok sértése öt év börtönnel büntethető”.

MTI, demokrata.hu