A Fidesz szerint az MSZP mindig is a milliárdosok pártja volt, és ma is az.

Fotó: MTI, archív

Németh Szilárd, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Botka László szegedi polgármesterről, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről is kiderült, hogy a milliárdosok táborához tartozik. Facebook-oldala szerint ugyanis a politikus az elmúlt időszakban több tízmillió forintot költhetett luxusnyaralásokra, például a Maldív-szigeteken, Zanzibáron és a Vörös-tengernél járt – mondta, úgy értékelve, hogy „a fényképekkel tarkított élménybeszámolók” – amelyeket azóta már „eltakarított” a Facebookról – egy dúsgazdag ember életvitelét tükrözik.

A fideszes képviselő szerint Botka László álszent módon viselkedik, mert míg a havi egymillió forint felett keresőket „luxusadóval” sújtaná, addig az ő polgármesteri fizetése kevéssel éppen egymillió forint alatti, vagyis nem kellene utána az általa javasolt adót befizetnie.

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy amikor az MSZP kormányon volt, mindig a dolgozó emberek adózták a legtöbbet, a legkevesebbet pedig a bankok és a multinacionális cégek. Szerinte a szocialisták továbbra is az adóemelés pártján állnak.

A szocialistákról szólva emellett több korrupciós ügyet is említett, például a 4-es metró beruházását, „minden idők legnagyobb korrupciós botrányát”, amely „elérte Gyurcsányt, Medgyessyt, Bajnait, Demszkyt, Puchot”. Ugyanakkor „Botkának is van egy dossziéja, a Szeviép-dosszié”: az ügyben 11 milliárd forint „szőrén-szálán eltűnt”, és mintegy 50 kisvállalkozó ment tönkre – mondta.

Németh Szilárd szavait azzal zárta, hogy „Botka László maga is egy korrupt, adóemelő szocialista”.

Arra a felvetésre, hogy több párt is elvetette a Juhász Péter Együtt-elnök által javasolt együttműködést, a fideszes képviselő úgy reagált: nem csodálja, hogy nem akarnak közösködni Juhász Péterrel, aki „a kendermagos szippantásoktól eltart egészen Portikig”.

A reklámadótörvény javasolt módosítását firtató kérdésre Németh Szilárd azt válaszolta: az idei évnek csak egy részére vonatkozik az előterjesztés, így egész évre kivetítve a tavalyihoz képest kisebb lesz adó mértéke, tehát nominálisan nem kell többet fizetni, „nincs adóemelés a rendszerben”.

MTI