Hamis márkajelzésű ruhákat és nagy mennyiségű adózatlan cigarettát foglaltak le 215 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten egy ellenőrzéssorozatban – közölte a NAV szombaton közleményben az MTI-vel. 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

A két héten át tartó akciósorozatban a pénzügyőrök lefoglaltak 11 ezer doboz, 15 millió forint értékű cigarettát, valamint több mint 200 millió forintot érő hamis ruházati terméket, és feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál – írták.

A tájékoztatás szerint a fővárosi illegális cigarettalerakatot és hamis ruhatárat a NAV cigarettakereső szolgálati kutyáinak segítségével derítették fel.

A pénzügyőrök az elrejtett dohánytermékeket többek között egy roncsautóban, „klubhelyiségként” működtetett büfé pizzasütőjében és mikrohullámú sütőjében, egy utcán álló lezárt lemezszekrényben és egy konténerben találták meg – írták.

Ezen kívül az egyik, cigaretta tárolására szolgáló helyiség melletti folyosóról nyíló szobákban hamis márkajelzéssel ellátott prémium sport- és divatruhák találtak.