A Jobbik és az MSZP nem ütötte meg Gyurcsány Ferenc morális szintjét – mondta a Demokratának Kósa Lajos azzal kapcsolatban, hogy a két párt korábbi ígéretével szemben nem szavazta meg az Alaptörvény módosítását. A Fidesz frakcióvezetőjével, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnökével a szélsőséges szervezetekről, a határvédelem erősítéséről, valamint a bérek és nyugdíjak emeléséről is beszélgettünk.– A mostani vizsgálat alá vont szervezetek nem emlékeztetnek a kilencvenes évek közepén megismert, részben baloldali kapcsolatokkal rendelkező szalonnáci csoportokra – hangsúlyozta az interjúban a Magyar Nemzeti Arcvonal kapcsán Kósa Lajos. – Azok a mozgalmak, amelyekről itt szó van, ténylegesen bűncselekményeket követtek el.

A Fidesz frakcióvezetője szerint szomorú, hogy a teljes ellenzékből nem volt két olyan képviselő, aki igennel voksolt volna az Alaptörvény módosítására, a határvédelem erősítése kapcsán pedig úgy véli: a magyar emberek biztonsága nem pénzkérdés.

Szóba hoztuk a szocialisták nyilatkozatait is a bér- és nyugdíjemelésekkel kapcsolatban.

– Az MSZP kritikái csak azoknak hihetőek, akik most születtek, vagy nagyon komoly memóriazavarban szenvednek, mindenki más átlát a szitán – mondta erről Kósa Lajos.

Az interjú a Demokrata legfrissebb, december 14-i számában olvasható.