Mintegy 13 százalékkal emelkedtek a bruttó és nettó bérek Magyarországon az idei harmadik negyedévben. Ezt is meghaladja azonban a fizikai dolgozók munkabérének növekedése, amely átlagosan 17 százalék egy év alatt. A folyamatban szerepet játszik az egyre több szektorban jelentkező munkaerőhiány, valamint a garantált bérminimum és a minimálbér januári emelése is.

Míg tavaly 734, addig idén már 859 forint volt a szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a harmadik negyedévben, a Trenkwalder elemzése szerint. Közép- és Kelet-Európa vezető személyzeti szolgáltató cégének közel 7 ezer munkavállalót érintő felmérése alapján a szakmunkások munkabérének folyamatos emelkedése mellett egyre dinamikusabb ütemben növekszik a betanított munkások fizetése is. Egy szakképzett kereskedelmi, illetve szolgáltatási dolgozó, mezőgazdasági alkalmazott, ipari és építőipari szakmunkás vagy gépkezelő a harmadik negyedévben óránként átlagosan 918 forintért dolgozott. Ez az összeg 11 százalékkal haladta meg a szakképzettséggel nem rendelkezők hazai bérszínvonalát. A betanított munkát végző konyhai kisegítők, takarítók, raktárosok, illetve portások átlagos bérszintje ugyanis a júliustól szeptemberig tartó időszakban 830 forint volt.

A felmérés szerint azonban nemcsak a szakképzettség differenciálja az órabérek színvonalát, hanem egy adott térség regionális elhelyezkedése is. A közép-magyarországi régió munkavállalóinak például akár a negyedével is több munkabért ajánlhatnak a munkaadók, mint azoknak a dolgozóknak, akik az Észak-Alföldön keresik a megélhetésüket. Az összegyűjtött adatok szerint, míg ugyanazért a teljesítményért Jász-Nagykun-Szolnok megyében óránként 700 forintot, addig Pest megyében 970 forintot fizetnek. Sőt, miközben a Dél-Dunántúlon gyakorlatilag nem változott az órabérek átlagos szintje, addig Közép-Magyarországon, illetve a Nyugat-Dunántúlon az emelkedés mértéke elérte a 30 százalékot. Az elemzők ráadásul úgy vélik, előfordulhat, hogy az egyre fokozódó munkaerőhiány hatására a negyedik negyedévben újabb százalékpontokkal emelkednek majd a hazai munkabérek.

Bár kisebb mértékben, de növekedett a középvezetők fizetése is a BDO Magyarország tájékoztatása szerint. A vállalat – a Trenkwalder elemzésével egy időben – több mint 60 nemzetközi cég hazai leányvállalatánál dolgozó, közel 500 középvezetőnek a béradatait vizsgálta meg. Összegzésük szerint a bruttó havi 500 és 800 ezer forintos fizetésért dolgozó érintettek a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 4,7 százalékkal több fizetést vihettek haza.

A BDO szakemberei felhívják a figyelmet arra is, hogy a szellemi munkát végző középvezetők körében jelentős a munkahelyet változtatók száma, és ezt a tendenciát az említett béremelés mértéke nem tudja ellensúlyozni. Az első és második negyedév adataihoz hasonlóan, a harmadik negyedévben is mintegy 3 százaléknyi volt az ilyen pozíciókban dolgozó kilépő munkavállalók aránya. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy azok a középvezetők, akik a munkahely­váltás mellett döntenek, új munkáltatójuknál akár 20-30 százalékkal magasabb bérszínvonalat is elérhetnek.