A magyar uniós elnökség jegyében megszervezett „Tour de Capitales” találkozók a partnerminiszterek megismerésére és a prioritások egyeztetésére kínálnak alkalmat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által gondozott szakterületeken. A nemzeti fejlesztési miniszter kíséretében Milánóba utazott Kovács Tamás Iván európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is.

Fellegi Tamás és Paolo Romani az Európai Unió egésze számára gazdasági, társadalmi és politikai prioritást jelentő energiabiztonságról, valamint az erős Európa megteremtése szempontjából kiemelt stratégiai területnek számító infokommunikációs kérdésekben egyeztetett.

A tárgyaláson szó esett a 2050-ig megvalósuló alacsony széndioxid-kibocsátású energiarendszer létrehozásával kapcsolatos elképzeléseket és feladatokat összegző útitervről, a Roadmap 2050-ről, valamint az Európai Unió ellátásbiztonságát érintő kérdésekről is. Infokommunikációs témakörben Fellegi Tamás a magyar soros elnökség prioritásait ismertetve beszélt az Európa 2020 stratégia egyik zászlóshajó kezdeményezéséről az Európai Digitális Menetrendről, amelynek a magyar elnökség kiemelt jelentőséget tulajdonít az európai fellendülés és versenyképesség biztosítása szempontjából.