sárgamellényes

Ismét csökkent a részvétel

Ismét csökkent a részvétel

Ismét csökkent a részvétel a jobb életkörülményekért és a francia kormány gazdaságpolitikája elleni tüntetéseken.
Május elseje Franciaországban

Május elseje Franciaországban

A francia rendőrség könnygázzal oszlatott köveket dobáló aktivistákat a párizsi Montparnasse vasútállomásnál. Mintegy kétszáz tiltakozót előállítottak, megelőző intézkedésekként pedig több mint 12 500 ember csomagját vizsgálták át. Egyelőre nem tudni, hányan sérültek meg, első értesülések szerint legalább két férfit fejsérülésekkel vittek el a helyszínről a mentők. (MTI)
Békés tüntetés Párizsban, összetűzések Toulouse-ban

Békés tüntetés Párizsban, összetűzések Toulouse-ban

Párizsban két békés felvonuláson, a délnyugat-franciaországi Toulouse-ban viszont összetűzéseket provokálva vonultak ismét utcára szombaton a kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők néhány nappal azelőtt, hogy Emmanuel Macron államfő bejelenti a társadalmi elégedetlenség mederbe terelésére rendezett nemzeti vitasorozat nyomán megfogalmazott kormányzati válaszokat.
Békésen tüntettek a sárgamellényesek

Békésen tüntettek a sárgamellényesek

A francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen ötödik hónapja tiltakozó sárgamellényes tüntetők 21. alkalommal vonultak utcára országszerte szombaton, nagyobb incidensek nélkül.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az oldalon bármely hivatkozásra kattintva Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.