szőlő

Bortudomány a Mecsekalján

Bortudomány a Mecsekalján

Oktatás, kutatás, fejlesztés, innováció – ebben foglalható össze a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének tevékenysége.
Szóló szőlő, mosolygó alma

Szóló szőlő, mosolygó alma

A hazánkban termő gyümölcsökről külföldi turisták is elismerően állapítják meg, hogy milyen különleges zamatuk van.
Badacsonyban elszálltak az árak

Badacsonyban elszálltak az árak

Megtöbbszöröződött a szőlőtermő területek ára az elmúlt tíz évben. Ez a borászat presztízsének növekedését mutatja, ugyanakkor árnyoldalai is vannak.
Megkezdődött a szüret

Megkezdődött a szüret

A legkorábbi érésű szőlőfajta, a Csabagyöngye szedésével szombaton megkezdődött a szüret Magyarországon.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az oldalon bármely hivatkozásra kattintva Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.