Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár előadásában hangsúlyozta: a gazdasági növekedést beindító Új Széchenyi Terv teljes fordulatot jelent a fejlesztéspolitikában. A pályázati rendszert a lehetséges pályázók jogos igényeihez igazodva alakította át a szaktárca. A változásokkal a források gyorsan és rugalmasan jutnak el a gazdasági szereplőkhöz.

Magyarország talpra állásának és felemelkedésének alapfeltétele, hogy a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások beruházóként és munkaadóként is megerősödjenek. A kihelyezett források a megfelelő területekre kerülnek, és így a lehető leghatékonyabb módon hasznosulhatnak. Az Új Széchenyi Terv a gyarapodás reményét hozta el és váltja valóra – jelentette ki Molnár Ágnes.

Az államtitkár megerősítette: a kormány a kiemelt figyelmet élvező vállalkozók mellett jelentős összegeket szán a közlekedésfejlesztésre is. Az Új Széchenyi Terv Nemzeti Programjai keretében megvalósul a közös kaposvári autóbusz- és vasúti pályaudvar, a 67-es főút régóta várt rekonstrukciója, és több települési elkerülő szakasz épül Somogy megyében.

Az országjáró körút minden állomásán élénk szakmai konzultáció, valódi társadalmi párbeszéd zajlik. A Somogy megyei vállalkozók is szívesen mondták el véleményüket a már megjelent és a közeljövőben várható pályázatokról.

Az Új Széchenyi Terv honlapján (www.ujszechenyiterv.gov.hu) is sokan keresik a részletes pályázati információkat. A január 14-i indulás óta negyedmillió látogató közel 1,6 millió oldalt töltött le.

Az országjárás együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók Országos Szövetsége. A mai találkozót Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány szervezte. A Közalapítvány egy közeljövőben induló információs pont működtetésével is segíti az Új Széchenyi Terv sikeres megismertetését.