„Drága lesz a húsvéti időszak azoknak a boltoknak, amelyek trükközni próbáltak vagy próbálnak az emberek kárára” – mondta a kormányszóvivő.

Hirdetés

Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón beszélt az árrazzia eredményeiről. Elmondta: az ellenőrzések nem értek véget januárban, azóta már újabb 1565 üzletben ellenőrizték az ársapkás termékeket, hogy kiszűrjék azokat a kereskedőket, akik a vásárlókon akartak nyerészkedni.

„A legjellemzőbb szabálysértés az az volt, hogy a boltok polcain hiányoztak azok a termékek, miközben a kollégák látták, hogy a raktárakban viszont ott álltak, ezt szeretnénk elkerülni, és nyomatékosan szeretnénk még egyszer minden kereskedelmi egység figyelmét is felhívni arra, hogy ezeket a szabályokat nemcsak meghoztuk, hanem be is fogjuk tartani az emberek érdekében” – fejtette ki.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: legkésőbb nyár elején elindul a Gazdasági Versenyhivatal által kezdeményezett online árfigyelő rendszer, aminek az egyik célja, hogy olyan árverseny alakuljon ki a boltok között, amelyek a vásárlóknak kedveznek majd.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk