A magyar gazdaság szerkezete nem teszi lehetővé az ugrásszerű növekedést, nem múlnak el maguktól a problémák. A magyar bankadó logikája különbözik a nyugat-európai modellektől, a fejlettebb országokban ugyanis nem a költségvetési hiány befoltozására, hanem a kollektív megerősítésre szolgál ez az adó – mindezt még 2010. szeptember 17-én mondta Bod Péter Ákos, baloldali közgazdász a magyar gazdaság akkori helyzetéről. Azóta kiderült, hogy a magyar gazdaság képes ugrásszerű növekedésre (2021-ben több mint 7 százalékos volt a bővülés), és a bankadó is sikeres intézkedés volt.

Hirdetés

Lehetetlen elérni az egymillió munkahelyet – nyilatkozta Bod Péter Ákos 2013. október 3-án. Azóta kiderült, hogy igenis lehetséges egymillió új munkahelyet teremteni.

Bokros Lajos közgazdász, az embereket megnyomorító Bokros-csomag névadója és büszke kitalálója is messze ment a nyilatkozatával. Augusztus 10-én az ATV műsorában a 2008-as állapotokhoz hasonlította a jelenlegi helyzetet. A riporter kérdésére reménykedve azt mondta, hogy „természetesen ma is fenyeget az államcsőd, ha nem kapjuk meg az uniós forrásokat„. Bokros Lajos az államcsőd emlegetésével nagy port vert fel, sorra idézte a sajtó a mondatait, a valóság azonban egyáltalán nem igazolta az erős állításokat.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk