A március 6-10. közötti iskolai napokon 1000 iskola 140 ezer diákja vesz részt a PÉNZ7-en, melynek rendhagyó tanóráin a diákok a világban való boldoguláshoz elengedhetetlen pénzügyi és gazdasági tudásra tehetnek szert. Az országos rendezvénysorozat izgalmas kvízekkel és kalandjátékokkal is várja a résztvevőket. A Pénzügyi és vállalkozói témahét pénzügyi modulja a korszerű pénzkezelés és digitális biztonság témakörét dolgozza fel, vállalkozói témája pedig a „Gondolkozz és vállalkozz!” lesz. A pénzügyi tananyagokat a Pénziránytű Alapítvány, a vállalkozói tananyagokat a JAM Alapítvány készítette elő.

Hirdetés

A tematikus képzési hét játékos kiegészítőprogramjai között a Pénziránytű és a Medve Matek közösen szervezett PénzFutam szabadtéri játékának keretében a gyerekek pénzügyi alapokkal ismerkedhettek meg. Az ország több mint 160 online kalandpályáján a szabadban, könnyen megközelíthető helyszíneken játszható PénzFutamon állomásról állomásra járva oldhattak meg érdekes pénzügyi feladványokat a játékosok. Minden helyszínen három korosztálynak szánt, eltérő nehézségi szintű pályák állnak a csapatok rendelkezésére. Akár az egész osztály is részt vehet 3-4 fős csapatokban a 45 perces szabadtéri kalandban.

A tőzsdei befektetésektől az üzleti problémák megoldásáig

A program alkalmával ismét lehetőség nyílik kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös, ingyenes, online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon. A 7-14. évfolyamos versenyzők mellett tanáraik és a szülők is próbára tehetik befektetési érzéküket virtuális tőkével és valódi részvényekkel. A diákok egy ilyen játék során megszerzett tapasztalatokkal a felnőtt életbe kilépve már nem lesznek olyan elveszettek a tőzsde és a befektetések világában.

Korábban írtuk

A BankVelem PénzOkos Kupa a PÉNZ7 keretében évente meghirdetett országos pénzügyi tudásverseny felső tagozatos diákok számára. A BankCode egy négyfordulós tanulmányi verseny középiskolás diákcsapatoknak. A Magyar Bankszövetség és partnerei online kvízjátéka, a Digitális Szimat Kihívás életkortól függetlenül lehetőséget ad mindenki számára, hogy próbára tegye a digitális biztonsággal kapcsolatos felkészültségét. A Nagy Diák Pénzügyes Teszt gyakorlatias kérdéseivel pénzügyi jártasságukat tesztelhetik a középiskolások például megtakarítás, befektetés, biztosítás és kiberbiztonság témakörökben. A Junior Achievement Magyarország Innovation Challenge 2 napos versenyein 4-8 fős középiskolai csapatok mérik össze tudásukat. A diákok egy valós társadalmi vagy üzleti problémára keresnek megoldást marketing, pénzügyi és menedzsment területen jártas szakemberek támogatásával.