Hozzátette: a Gyurcsány-korszakhoz képest 1 millióval dolgoznak többen, miközben 2010-hez képest közel 400 ezerrel csökkent a munkát keresők száma.

Hirdetés

Czomba Sándor kiemelte: a kormány továbbra is az aktivitás növelésén dolgozik, ennek érdekében elindította a tartósan álláskeresők támogatási programját, ami a foglalkoztatás szempontjából hátrányos helyzetben lévők elhelyezkedését érdemben elősegítheti. Emellett az uniós forrásból finanszírozott, Ifjúsági Garancia Plusz programra – ami a 30 év alatti álláskeresők munkához jutását segíti – is lehet már jelentkezni a területileg illetékes járási hivataloknál. Ebben a programban bértámogatási, lakhatási, illetve utazási támogatások igényelhetők a vállalkozások és az álláskereső fiatalok számára.

Az államtitkár kitért arra is, hogy Magyarországon a munkaerő-tartalék mintegy 300 ezer főre tehető, a regisztrált álláskeresők számán felül közel 60 ezer inaktív található hazánkban, akiket a gazdasági növekedés újraindítása érdekében minden lehetséges eszközt felhasználva be kell vonni a munkaerőpiacra.

Korábban írtuk