A magyar gazdaság első negyedévi szerényebb növekedési üteme átmeneti, több áprilisi és májusi adat is mutatja, hogy a magyar gazdaság lendületben van, a 2,5 százalékos idei gazdasági növekedés megalapozott – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért 2016. márciusi és áprilisi elismeréseinek átadásán hétfőn, Budapesten.

Hozzátette, jó jel, hogy a magyar kiskereskedelmi forgalom harmincnegyedik hónapja folyamatosan növekszik, ugyanakkor a magyar gazdaság teljesítményét nemcsak a fogyasztás húzza, hatással van rá az export, az ipari teljesítmény, az európai uniós források hatékony felhasználása, és az ágazatok jó eredménye.

Az eseményen ismertették: a zsűri döntése alapján a hónap beruházója márciusban a Raug Ammotec Magyarország Zrt., áprilisban a Delphi Connection Systems Hungary Kft., a hónap kis- és középvállalkozása kategória márciusi díjazottja a Borsodi Műhely Fémmegmunkáló Kft., az áprilisi kitüntetettje az Inwatech Környezetvédelmi Kft., a hónap startup vállalkozása elismerésben részesült márciusban a Móra-Bookr Kids Kft., áprilisban a Notch Interfaces Inc.

Varga Mihály köszöntötte a Díj az európai vállalkozások ösztönzésért 2016. kétfordulós európai uniós verseny nemzeti helyezettjeit.

Magyarországról az európai versenybe a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Smart program projektje, illetve az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. Get in The Ring! programja került, különdíjban részesült a The Connect East Incubator Zrt. Hackhaton-in-a-Box projektje.

MTI

Fotó: MTI, archív